HydraLogix vs. SLI ja CrossFire: testissä MSI:n P55A Fuzion

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 0 kommenttia

Suorituskyvyn arviointi


Vaikka käyttäisimme mitä testiohjelmaa, jollain on aina jotain sitä vastaan. Lucid on listannut 145 yhteensopivaa peliä, vaikka kaikissa peleissä Lucidin tekniikasta ei tunnu olevan mitään hyötyä. Olemme myös nähneet ohjeita, joissa kerrotaan mitkä pelit esittelevät Lucidin hyviä puolia parhaiten, mutta se ei ole meidän tapamme tehdä arvosteluja. Me valitsemme testit niiden suosion, toistettavuuden ja kuormittavuuden perusteella. Se on mielestämme ainoa tapa tarjota vääristymättömiä tuloksia ja se on ainut tapa, jolla laitteet saavat meidän kunnioituksemme.



Vaikka HydraLogix toimikin hyvin joissain peleissä, muutamissa tapauksissa siitä ei ollut mitään hyötyä. Se näkyy selvästi 1680x1050 –resoluution keskiarvoissa, mutta Lucidin mukaan sen tekniikkaa on parhaimmillaan vasta kun graafinen kuormitus nousee suuremmaksi.



Saman suuntaiset tulokset hieman pienemmillä arvoilla ovat nähtävissä 1920x1200 –tasolla.



Jopa 2560x1600 tasolla muutamien pelien huono tuki vähentää Lucidin muutoin hyviä tuloksia. SLI:n ja N-tilan (Nvidia) ero putoaa noin 53% suurin piirtein 40%, kun A-tilan (AMD) tulokset muuttuvat 26 prosesentista 19 prosentin eroon CrossFireen nähden.



Käyttäen lähtökohtana hitainta korttia, tästä taulukosta nähdään prosentteina mihin asti mikin parannus meidät vie. Tämä ei ole vältättämätön taulukko ainakaan kokeneempien lukijoidemme kannalta, mutta näitä numeroita käytetään hyötysuhdelaskelmissa.

Kommentoi artikkelia