Googlen älylasien ergonomia, suorituskyky ja käytännöllisyys testissä

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Valtteri Ahonen | 2 kommenttia

Viikonloppu Google Glassin kanssa

Tom’s Hardwaren päätoimittaja Chris Angelini sai testiin Googlen harvinaisen paljon mediahuomiota saaneet Googlen älylasit. Google Glass on nyt ollut käytössä jonkin aikaa ja on tullut aika arvioida lasien ergonomiaa, käytännöllisyyttä, suorituskykyä sekä älylasietikettiä. Samoin on syytä pohtia Googlen puettavan tietotekniikan tulevaisuutta.

Mitäpä jos haluaisi tuntea itsensä julkkikseksi Californiassa? Kävele AT&T:n liikeeseen Googlen lasit nenällä. Tai lähipubiin. Tai vain kadulle ja yritä silmäkulmasta seurata, kun autoilijat kääntyvät uudelleen katsomaan, näkivätkö oikein. Kaikki haluavat tietää: ”Onko tuo nyt se Googlen uusi? Miten se toimii? Saanko kokeilla?”

Totuus on, että Google Glass Explorer kitissä on ladattuna paljon odotuksia ja uutuudenviehätystä. Se saapui tyylikkäässä paketissa, josta avattua paljastui päälle puettava tietokone simppelin ohjekuvan päällä, missä kerrottiin lyhyesti ja ytimekkäästi painikkeiden paikat ja tarkoitukset.



Lisäksi mukana toimitettiin Glass Shades ja Glass Shield, joista ensin mainitut ovat siis Maui Jimin ja Zeal Opticsin kanssa tuotetut aurinkolasilinssit, ja toiset kirkkaat linssit suojaamaan silmiä tuulisina päivinä. Toki Google Glassin käyttö onnistuu myös ilman edellämainittuja linssejä. Paketissa oli myös pussi, jossa laseja voi säilyttää kun niitä ei käytä, sekä USB-kaapeli latausta ja datansiirtoa varten ja tietysti muuntaja seinäpistokkeeseen.

Usein testeissä on helppoa sukeltaa suoraan speksien maailmaan ja luetella laitteiden sisältä löytyvää rautaa nimeltä ja mallinumerolta, ja tästä saakin usein realistisen kuvan laitteen suorituskyvystä. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan tunnu relevantilta, sillä käyttökokemus on tärkeämpi. Siihen kuuluvat yhtälaisesti nopeus, ominaisuudet, paino, akkukesto ja käyttöliittymä.

Siitä huolimatta on hyvä tietää, mihin Glass pystyy ja ei pysty:
Näyttö: vastaa 25" teräväpiirtokuvaa 2,5 metrin päästä katseltuna
Kamera: kuvat 5 megapikseliä / videot 720p
Audio: luujohdemuunnin
Yhteydet: Wi-Fi 802.11b/g (vain 2.4 GHz) / Bluetooth
Tallennustila: 16 GB josta käytössä noin 12 GB
Lataus: micro-USB-kaapeli ja erillinen verkkovirtamuuntaja
Yhteensopivuus: MyGlass-sovellus vaatii tällä hetkellä Androidin 4.0.3-version

kommenttia 2

Baalaaxa

Quote:
Tallennustila: 16 GB josta käytössä noin 12 GB

Ilmeisesti tässä tarkoitetaan: "16GB josta käytettävissä noin 12GB".
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. kesäkuuta, 2013 @ 5:30

G0lden_Kebab

Sain kerran pikaisesti koittaa noita googlen laseja, tuntu kyllä tosi omituiselta päässä varsinkin kun se toinen sanka on todellakin massiivinen, mutta istuivat yllättävän hyvin kyllä minunkin isoon kupoliin.

Katseita kerää tuollaiset kyllä, se on varma

Enkä kyllä epäile noiden kätevyyttä tietyissä tilanteissa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. lokakuuta, 2013 @ 17:50

Kommentoi artikkelia