GeForce GT 430: HTPC-Fermi?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Videotoiston laatu ja 3D Blu-ray -suorituskyky



Puhutaanpa ensin pari sanaa kuvanlaadusta, erityisesti mitä tulee HD-toistoon. Tällä kertaa käytämme toisen sukupolven HQV-testipenkkiä, joka on selvästi alkuperäistä kattavampi. Tämä uusi testipenkki analysoi monia videotoistoon liittyviä kuvanlaatuasetuksia, joihin aiempi versio ei koskenut, kuten tekstin vieritys, värisamplausvirheet, pakkausartifaktit, skaalaus ja suodatus, kontrastinkorjaus ja ihon sävynkorjaus.

Kuten normaalia, useimpia kuvanparannuskikkoja ei ole valmiiksi asetettu päälle ajureissa. Ennen testien aloittamista laitoimme päälle inverse telecine, dynamic contrast, color enhancement -asetukset, asetimme edge enhancement -asetuksen 60 prosenttiin ja noise reduction -asetuksen 70 prosenttiin.

Tämä testipenkki on kohtuullisen monimutkainen, joten emme näytä yksittäisiä testejä, tai vertaa kortteja toisiinsa, sillä säästämme sen toiseen kuvanlaatua käsittelevään artikkeliin. Sen sijaan tässä ovat tulokset HQV-testistä GeForce GT 430 -näytönohjaimella:

HQV Benchmark 2.0
(GeForce GT 430)
Test
Score
TEST CLASS 1:
VIDEO CONVERSION

Chapter 1: Video Resolution 15/20
Chapter 2: Film Resolution 5/20
Chapter 3: Overlay on Film 5/10
Chapter 4: Response Time
0/10
Chapter 5: Multi-Cadence
0/30
Chapter 6: Color Upsampling Errors
5/10
TEST CLASS 2:
NOISE AND ARTIFACT REDUCTION


Chapter 1: Random Noise
20/20
Chapter 2: Compression Artifacts
0/20
Chapter 3: Upscaled Compression Artifacts
0/20
TEST CLASS 3:
IMAGE SCALING AND ENHANCEMENTS


Chapter 1: Scaling and Filtering
15/15
Chapter 2: Resolution Enhancement
15/15
TEST CLASS 4:
ADAPTIVE PROCESSING


Chapter 1: Contrast Enhancement
20/20
Chapter 2: Skin Tone Correction:
0/10
TOTAL SCORE:
95/210


Yleisellä tasolla GeForce GT 430 suoriutui varsin hyvin, huolimatta lopullisesta 95/210 -pistemäärästä. GT 430 menetti pisteitä multi-cadence -yhteensopivuusongelmien ja pakkausartifaktien takia, mutta multi-cadence-testit kuten 12 FPS animaatio eivät ole kovin merkittäviä useimmille käyttäjille. Pakkausartifaktien poisto on hyvä ominaisuus, mutta tämä on ongelma vain jos katsot huonosti pakattua tai matalan resoluution lähdemateriaalia. Tämä ei ole ongelma Blu-ray-laatua katsoville harrastajille.

Siirrytään 3D Blu-ray-tukeen. Tiedämme, että nämä alle sadan euron GeForce-kortit kykenevät purkamaan 3D Blu-ray-videota, mutta onko suorituskyvyllä eroa? Toimiiko purkaminen paremmin eri korteilla?



Ilmeisesti kortilla ei näytä olevan suurta merkitystä, kaikki näytönohjaimet suoriutuvat 3D-materiaalin purkamisesta. On mielenkiintoista huomata kuitenkin, että Nvidian uusin PureVideo (VP4) pystyy kiihdyttämään MVC-kodekkia, jota käytetään 3D Blu-ray -levyillä. GeForce GTX 260 VP2-moottori ei pysty auttamaan suoritinta tässä tehtävässä.

Kommentoi artikkelia