Game Developers Conference 2011 : Päivä 1

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Pelibisnes on kasvanut niin massiivisiin mittasuhteisiin, että nykyään ympäri maailmaa pidetään useita GDC-konferensseja. Silti, San Franciscon GDC on niiden isoisä, ja tänä vuonna on tapahtuman 25 vuosipäivä. Alunperin tapahtuma alkoi Chris Crawfordin olohuoneesta nimellä Computer Game Developer's Conference.

Tänä vuonna GDC on itse asiassa useampi konferenssi yhden nimen alla. Ensimmäiset kaksi päivää, jotka edeltävät varsinaisen konferenssin alkua, sisältävät tutoriaalisessioita ja tapahtumia kuten Serious Gaming Summit, Artificial Intelligence Summit ja GDC Smartphone Summit. Poikkesin osassa näitä tapahtumia ja istuin sen lisäksi useissa Microsoftin sponsoroimissa sessioissa joissa keskityttiin Kinect-ohjauksen toimintaan.

Epidemiologia ja WoW

Ensimmäinen sessio käsitteli tarttuvan taudin leviämistä.

Tohtori Nina Fefferman, epidemiologisti Rutgersin yliopistosta, esitteli kuinka World of Warcraftia työkaluna käyttämällä voidaan tutkia tarttuvien tautien leviämistä.



2005 Blizzard esitteli uuden alueen pelaajille, nimeltä Zul'Gurub, jonka pomovastuksena oli Hakkar. Yksi Hakkarin hyökkäyksistä oli tauti nimeltä Corrupted Blood. 60-tason hahmo kärsisi vahinkoa taudista taistelun aikana, mutta yleensä eläisi tarpeeksi pitkään, että ryhmä saisi tuhottua pomon. Tässä vaiheessa tartunnan saaneet pelaajat parantuisivat.

Blizzard ei kuitenkaan ennustanut, että korkean tason pelaajat teleporttaisivat pois Zul-Gurubista tauti mukanaan, palaten suuriin kaupunkeihin ja levittäen Corrupted Bloodia myös matalan tason hahmoille, jotka kuolivat paljon nopeammin. Blizzardin täytyi korjata asia ja pakottaa serverien uudelleenkäynnistyksiä saadakseen taudin leviämisen loppumaan.

Kun hahmo kuoli tautiin, siitä jäi jäljelle luuranko. Tämä mahdollisti Feffermanin ja hänen kolleegansa tarkkailla taudin leviämistä ja pelaajien käyttäytymistä. Kerätty data auttoi muuttamaan matemaattisia malleja joita käytetään simuloimaan tautien leviämistä.

Kommentoi artikkelia