Esikatsaus: VIA VN1000 ja Nano DC

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Energiatehokkuus



VIA kertoo, että 40 nm versio suorittimesta vaatii vain puolet tämän 65 nm mallikappaleen tehonkulutuksesta. Tästä huolimatta säästö ei päde alustan muihin osiin, tehden virrankulutuksen arvioinnin vaikeaksi. Voimme saada jonkinlaisen kuvan lopullisen alustan kulutuksesta vertaamalla idle ja rasitustilojen virrankulutusta.



73 wattia rasituksessa ei vaikuta kovin pahalta, pitäen mielessä 65 nm prosessitekniikan tuoman haitan. Karkean arviomme mukaan myyntiin tuleva malli käyttäisi noin 55 wattia tehoa. Se on selvästi parempi kuin Core i3 tulos, mutta marginaalisesti huonompi kuin 1,8 GHz Atomilla testatulla ION 2 -alustalla.



Koska energiatehokkuus riippuu työhön kulutetun energian määrästä, mittasimme keskimääräisen suorituskykyeron, jotta voimme käyttää sitä energiatehokkuuden mittaamisessa.



ION 2:n 12,7% tehokkuuslisä tulee kutistumaan kokonaan VIAn prosessitekniikan pienentyessä. Kannattaa kuitenkin huomata, että Core i3 on selvästi tehokkaampi kuin vähävirtaiset ratkaisut. Syitä olla käyttämättä työpöytäprosessoria on melu, lämpö ja kokoonpanon viemä tila.

Kommentoi artikkelia