CORE vai Boost? AMD:n ja Intelin Turbo-ominaisuudet

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Testitulokset: Sovellukset





3ds Max on hyvin säikeistetty, ja vastaavasti ei hyödy paljoa korkeammasta kellotaajuudesta yhdellä tai useammalla säikeellä.



7-Zip on optimoitu usealle säikeelle, mutta rajoitetusti. Intelin Turbo Boost tarjoaa hyvän suorituskyvyn tässä tapauksessa, mikä tarkoittaa korkeampien kellotaajuuksien antavan enemmän suorituskykyä useamman ytimen sijaan.



Cinebench yhdellä säikeellä toimii nopeammin AMD:n Turbo CORElla kuin Intelin Turbo Boostilla. Tämä johtuu Intelin pienestä 266 MHz kellotaajuuden nostosta, kun taas AMD nopeuttaa ytimiään 400 MHz.



Useampaan säikeeseen siirryttäessä eroja ei synny.



Friz shakkipeli hyötyy enemmän AMD:n Turbo COREsta.



Näin käy myös PDF-tiedoston luomisessa Adobe Acrobat 9:llä Microsoft Powerpoint -tiedostosta. Koska kumpikaan sovellus ei hyödynnä useita ytimiä, AMD:n 400 MHz nostolla on enemmän vaikutusta.



Photoshop CS4 hyödyntää paljon säikeitä, mutta Intelin Turbon +133 MHz näyttää silti vaikuttavan.



WinRAR on optimoitu säikeistykselle ja näyttää hyötyvän enemmän Turbo Boostista kuin Turbo COREsta. Molemmat kuitenkin lisäävät suorituskykyä selvästi.



WinZip toimii parempmin AMD:n alustalla, kiitos 400 MHz nopeutuksen tässä yhden säikeen sovelluksessa. Intelin +266 MHz ei riitä vastukseksi.

Kommentoi artikkelia