Core i7-4770K: Esikatsaus Haswellin suorituskykyyn

Artikkelin kirjoittaja: Chris Angelini Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila

Testitulokset: Esimakua suorituskyvystä kellojaksolla sekä säikeistetyissä sovelluksissa


Suorituskyky kellojaksoa kohti

Katsastetaan ensiksi, miten Haswell suoriutuu verrattuna Ivy- ja Sandy Bridgeen kun kellotaajuus on 3,5 GHz ja virransäästö sekä Turbo Boost on poistettu käytöstä.



Yhtä säiettä hyödyntävässä LAME-testissä Haswell on vain kolme prosenttia nopeampi kuin Ivy Bridge ja viisi prosenttia nopeampi kuin Sandy Bridge.

Suorituskyky säikeistetyissä sovelluksissa

Millaiset ovat tulokset kun otetaan käyttöön Haswellin kaikki ominaisuudet ja verrataan sitä Ivy Bridgeen, Sandy Bridgeen ja vielä Sandy Bridge-E -sarjaan?



Blender 2.64 -sovelluksessa Haswell on yli seitsemän prosenttia nopeampi kuin Core i7-3770K ja noin 14 prosenttia nopeampi kuin Core i7-2700K. Siitä huolimatta peruasetuksilla toimiva Core i7-3970X on edelleen noin 23 prosenttia Core i7-4770K -mallia nopeampi. Jos toivoit Haswellista järkevän hintaista korvaajaa jo kahden sukupolven ikäiselle Sandy Bridge-E -arkkitehtuurille, vaikuttaisi edelleen siltä, että kuusiytiminen vanhempikin prosessori on varma valinta todellista tehoa työasemaansa etsivälle.



Samansuuntaisia tuloksia antaa Visua Studio 2010 -testi, jossa käännetään Googlen Chrome-selaimen lähdekoodia. Vaikka -3770K:n ja -2700K:n suorituskyky näyttääkin olevan epäilyttävän lähellä toisiaan, niin itse asiassa vastaavia tuloksia on nähty aiemmissakin testeissä. Niihin verrattuna Haswell kasvattaa suorituskykyä merkittävästi ja käytännössä puolittaa Sandy Bridgen ja Sandy Bridge-E:n välisen erotuksen suorituskyvyssä. Vaikka kuusiytiminen prosessori on edelleen selkeä voittaja, Core i7-4770K:n yli 13 prosentin etumatka -3770K-malliin on merkittävä.

Kommentoi artikkelia