Asus ZenPad 8 ja S8 – Android-tabletit testissä

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ohjelmisto





Asus käyttää ZenPadeissa omaa ZenUI-käyttöliittymäänsä, joka tuo kasan muutoksia puhtaaseen Androidiin. Vakiona ZenPad tulee varustettuna suurella kasalla bloatwarea, jonka hyödyllisyydestä voi olla montaa mieltä. Jotkin sovellukset eivät esimerkiksi ole edes tuettuna Suomen tai edes Euroopan alueella. ZenUI antaa uudelle käyttäjälle opastussivuja laitetta käytettäessä, mutta ne saa myös tarpeen mukaan helposti pois päältä.



Kotinäkymää painamalla esiin saa ZenUI:n ulkoisten asetusten säädöt, joiden kautta voi säätää kätevästi tabletin haluamansa näköiseksi, mikä oli ainakin itselle tervetullut ominaisuus, sillä ZenUI ei vakioasetuksilla ole juurikaan parannus Googlen Material Designiin.



Suorituskyvyn osalta S 8.0 ei jää kaipaamaan paljoa, sillä sen käyttämä Atom Z3580 on yksi markkinoiden tehokkaimmista SOC-piireistä. Käytössä ei huomattu mitään mainittavan arvoisia ongelmia, ja Intelin järjestelmäpiiri kelpaa myös vaativimpienkin Android-pelien pelaamiseen ongelmitta. 4 Gigatavun RAM-muisti takaa myös sulavan moniajon.

Edullisempi ZenPad 8.0 sen sijaan käyttää edullisempaa suoritinta, mutta Asus myy tällä hetkellä useampaa eri versiota Qualcommin ja Intelin suorittimilla. Myös muistimäärät voivat vaihdella yhden tai kahden gigatavun välillä mallista riippuen. Testattu 2 Gt RAM-muistilla varustettu malli suoriutui peruskäytöstä ilman ongelmia, eikä näytön 1280x800-resoluutio vaadi järjestelmäpiiriltä yhtä paljoa vääntöä.

Kommentoi artikkelia