Asus Transformer Book T300 Chi – Jokapaikanhöylä opiskelijalle?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Loppuyhteenveto





Asus Transformer Book T300 Chi tuo entistä parempaa suorituskykyä Asuksen hybridimallistoon Core M –suorittimen voimin, ja se on ominaisuuksiltaan hyvin samankaltainen perinteisen UX305FA Ultrabookin kanssa. UX305FA-arvostelun loppuyhteenvedossa olin sitä mieltä, että Core M –suorittimen paikka on hybridilaitteissa peruskannettavien sijaan, mutta tarkoittaako se sitä, että T300 Chi on parempi laite kuin UX305FA?

Kokonaisuudessaan T300 Chi on rakenteeltaan ja komponenteiltaan laadukas paketti: näppäimistö toimii moitteetta, ja osiot saa yhdistettyä ja irrotettua vaivattomasti. Näyttö on laadukas ja kirkas IPS-paneeli, ja kosketusvasteessa ei ole ongelmia. Heikoimmaksi osa-alueeksi jää tabletin sivuille asetetut stereokaiuttimet, joiden äänentoisto on Asuksen Ultrabookia heikompi.

Hybridimallina se ei kuitenkaan ole kotonaan oikein missään tilanteessa. Tablettina se on turhan kookas, eikä sen akkukesto vedä vertoja iOS- tai Android-vastineille. Kannettavana vuorostaan se ei ole yhtä hyvä ostos kuin UX305FA, sillä hybridimallina siinä on pienempi näyttö ja akkukesto, vähemmän liitäntöjä ja heikommat kaiuttimet.

Jokapaikanhöylää hakeville T300 Chi tarjoaa ainakin teoriassa riittävän yhdistelmän, jolla saa ajettua jokapäiväiset asiat: läppärin matkalle, tabletin mediankulutukseen ja työpöytäkoneen, jos siihen yhdistää HDMI-liitännällä erillisen näytön. Tämä käyttöskenaario lieneekin ehkä ainut järkisyy miksi valita Chin kaltainen hybridilaite kahden erillisen laitteen sijaan. Silti T300 Chi ei välttämättä ole vielä riittävän tehokas esimerkiksi opiskelijan ainoaksi koneeksi, ja Core M kaipaa vielä lisätehoja. Allekirjoittaneen usko onkin edelleen se, että parhaat Core M –hybridilaitteet nähdään vasta parin sukupolven päästä.

Suomessa myytävien mallien osalta T300 Chi on saatavilla halvimmillaan 729 eurolla Full HD –näytöllä, 4 Gt muistilla ja 128 Gt tallennustilalla. Testissä ollut malli on hintavampi 1440p-näytöllinen 8 Gt malli, jossa on myös tehokkaampi 5Y71-suoritin, mutta sitä saattaa olla vaikea löytää ainakin Suomen jälleenmyyjiltä. Jokapaikanhöylänä se saattaa kuitenkin olla ekstrahintansa arvoinen. Muiden kannattaa kääntää katseensa perinteisten kannettavien kuten UX303LN:n suuntaan ja hankkia taulutietokone erikseen. Syyskuun aikana arvosteluun pitäisi saapua vielä Asuksen uusi ZenPad-tabletti, joten asiaa harkitsevien kannattaa pitää silmä tarkkana.


Nopeasti:



+ Laadukas WQHD-näyttö
+ Irrotettava näppäimistö
+ Laadukas alumiinirakenne
+ Äänetön
+ Liitinvalikoima

- Heikko suorituskyky
- Stereokaiuttimien laatu
- Tablettina painava
- Akkukesto

Kommentoi artikkelia