Asus Transformer Book T300 Chi – Jokapaikanhöylä opiskelijalle?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Liitännät, näppäimistö, tasohiiri ja äänentoisto







Liitännät: MicroSD, micro-HDMI, USB 2.0 Micro-B (näppäimistö), USB 3.0 Micro-B, 3,5mm komboaudioliitäntä

Näppäimistöosassa on vain yksi yksi liitäntä: micro USB 2.0 -liitin virtatoiminnolla. Paketin mukana tulee myös adapteri täysikokoiseen USB-liitäntään.

Itse tabletissa on micro-HDMI ja USB 3.0 micro-B-liitäntä, mutta niille ei toimiteta adaptereita, joten käyttäjän on hankittava ne erikseen. Tabletin pohjassa on myös microSD-korttipaikka, johon pääsee käsiksi vain näppäimistöosan irrottamalla.

Näppäimistö ja tasohiiri





Näppäimistön vasemmasta ylänurkasta löytyy Bluetooth-virtakytkin, jolla saa tarvittaessa yhdistettyä näppäimistön taulutietokoneeseen langattomasti. Bluetooth-yhteyden ei tarvitse olla päällä näppäimistön ollessa kytkettynä näyttöön. Näppäimistö siirtyykin nopeasti virransäästötilaan jos sitä ei käytetä, ja kestää pari sekuntia ennen kuin laite reagoi uusiin painalluksiin.

Näppäimistön laatu on kiitettävä verrattuna moniin muihin allekirjoittaneen kokeilemiin erillisiin tablet-näppäimistöihin. Pienestä koostaan huolimatta näppäimistöön on saatu mahdutettua kaikki tarvittavat painikkeet nuolinäppäimistä funktioriviin. Vaikka näppäimistö on hyvin toteutettu kokoonsa nähden ja ajaa asiansa kevyessä käytössä, ei se kuitenkaan vedä vertoja esimerkiksi UX303LN:n kookkaampaan kiinteään näppäimistöön, eikä sitä voi suositella esimerkiksi opiskelijan ainoaksi kirjoituskoneeksi.

Tasohiiren koosta on sen sijaan jouduttu säästämään, mutta siitä huolimatta se ajaa asiansa moitteetta. Pinnoite on liukas ja miellyttävä käyttää, ja tasohiiri on clickpad-tyyppiä, eli siitä löytyy myös fyysinen vaste alareunaa painettaessa.

Äänentoisto



Kannettavilta harvemmin odotetaan ihmeitä äänentoiston osalta, mutta joskus niistä ei löydy riittävästi vääntöä edes normikäyttöön. Testasimme aiemmin keväällä Asuksen kevytkannettavien äänenlaatua, eivätkä ne vakuuttaneet testeissä. Valitettavasti T300 Chi ei tällä saralla paranna tulosta.

Hybriditabletin sivuille asetetut stereokaiuttimet antavat ensi alkuun toivoa kohtuullisesta äänentoistosta verrattuna moniin edullisempiin taulutietokoneisiin, mutta lopputulos jättää paljon parantamisen varaa. Maksimiäänentaso ei nouse erityisen korkealle, ja käytännössä 100% äänentasolla edes youtube-videoiden katseleminen ei yllä kuin korkeintaan välttävälle tasolle. Asus tarjoaa AudioWizard-sovellusta muutaman valmiiksi asetetun presetin valitsemiseen, mutta näistä laadukkaimmaksi jäi OFF-tila, joka on kaiken lisäksi äänentasoltaan matalin. Vaikka kuulokkeet ovatkin paras valinta mobiililaitteiden äänentoistoa varten, olisi toivottavaa, että läppärikäytössä stereokaiuttimien laatu olisi siedettävämpi.

Kommentoi artikkelia