Asus Transformer Book T300 Chi – Jokapaikanhöylä opiskelijalle?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet





Asuksen Transformer-malliston hybridikannettavat eivät eroa ulkonäöltään kovinkaan merkittävästi perinteisemmistä Zenbook-kannettavista. T300 Chi löytyy Transformer-malliston yläpäästä, ja kirjoitushetkellä sen edullisin versio kustantaa jo 729€, mikä on melko lähellä UX305FA:n hintaluokkaa.

T300 Chi:n pakkaus sisältää mukanaan itse laitteen lisäksi vain virta-adapterin, microUSB – USB –adapterin sekä tarvittavat ohjekirjaset ja takuulaput. Mukana on myös puhdistusliina kosketusnäyttöä varten.



Valitettavasti T300 Chi:n mukana ei tule microHDMI-adapteria, joten sen joutuu hankkimaan erikseen, jos aikoo hyödyntää tabletin HDMI-liitäntää.

T300 Chi pitäytyy Asuksen kannettaville tutussa designissa, joka hyödyntää alumiinirunkoa, ja testimallin pinnoitteena on tumma mattapinta hopeisella Asus-logolla varustettuna. Pinnoitteen etuna on se, ettei siitä erotu sormenjäljet yhtä helposti kuin esimerkiksi aiemmin arvosteltujen Zenbookien harjatusta alumiinista.



Hybridikannettava vaikuttaa ensi alkuun suurin piirtein saman kokoiselta kuin ultrabook-malliston UX305FA, mutta toisin kuin perinteisessä kannettavassa, T300 Chin komponentit on mahdutettu näytön taakse, mikä tekee siitä hieman hankalamman avata ja tasapainottaa. Kosketusnäytön ansiosta T300 Chi on myös pari sataa grammaa painavampi kuin UX305FA, vaikka sen näyttöpaneeli on pienempi.


Kokonaisuudessaan hybridimalli on hieman raskaampi ja kookkaampi paketti kuin UX305FA, mutta hybridimallin etuna on luonnollisesti se, että näppäimistötelakan saa tarvittaessa kokonaan irti. Kiinnitysmekanismi toimiikin erinomaisesti, ja tablet-osion saa irroitettua ja kiinnitettyä vaivattomasti näppäimistöön. Lisäksi näppäimistö toimii tarvittaessa Bluetooth-yhteyden kautta näytöstä irrallaan.

12,5” paneelilla varustettuna T300 Chi on varsin kookas taulutietokone, eikä näin ollen myöskään kevyimmästä päästä. Eniten käyttökokemuksessa mietityttää 16:9 –kuvasuhteen näyttö, joka tekee tabletista varsin leveän. Kuvasuhde on optimaalinen videokuvan toistoon, mutta muussa käytössä 4:3 lienee lähempänä optimaalista. Tablettia voi käyttää myös pystysuunnassa, mikä lieneekin parempi vaihtoehto pitkiä verkkosivuja selaillessa.

Kommentoi artikkelia