Asus ROG G20 ja Swift PG278Q – Pelaajien Tasavalta

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 1 kommentti

Ulkoiset ominaisuudet



ROG G20 on muotoiltu varsin solakaksi, eikä ole paljoa Xbox One -konsolia suurempi. Kulmikas muotoilu on kieltämättä melko tyypillistä aasialaisvalmistajien 'gamer'-designia, mutta ei ole kuitenkaan sortunut erityisen suuriin ylilyönteihin, vaan säilyttää siistin vaikutelman luonnossa.

Kotelon etupaneelia koristaa maya-teemainen ristikko, jonka takaa saa paistamaan kustomoitavan ledivalaistuksen. Ledivaloja voi kustomoida Asuksen sovelluksen kautta kolmesta eri kohtaa 8 miljoonalla eri värikombolla vaikka Harvest Wheatistiä Burnt Siennaan jos mieli tekee. Etupaneelista löytyy myös optinen asema sekä kaksi USB 3.0 -liitäntää sekä audioliitännät.

Takapaneelin puolelta alkaa paljastua osa G20:n salaisuuksista sen sisällön suhteen. Asus käyttää koneessa sille varta vasten kustomoitua H97-emolevyä. USB- ja ääniliitäntöjen lisäksi emolevyn kautta saa myös HDMI-liitännän Intelin integroituun näytönohjaimeen. Nvidian GTX 780 -näytönohjain tuo vuorostaan Swift-näytöllle tarvittavan DP-liitännän lisäksi kaksi DVI-liitäntää sekä HDMI:n.

Näytönohjaimen vierestä löytyy myös G20:n erikoisuus, eli kaksi kappaletta virtaliittimiä. Yksi Asuksen valttikorteista SFF-kokoonpanoa rakennettaessa on käyttää kokonaan ulkoista virtalähdettä. Kahta sellaista.

Asus on päättänyt sijoittaa virtalähteet yhteen kehikkoon, ja maltillisemmilla kokoonpanovaihtoehdoilla, joihin ei kuulu GTX 780-näytönohjainta, käytössä on vain yksi virtalähde. Pienempi adapteri tarjoaa 180W tehoa, ja suurempi 230W, eli yhteensä käytössä on 410W. Asus lupaa minimissään 20 watin kulutusta Eco Energy -tilassa.



Melutaso



G20 puhaltaa kuuman ilman ulos kotelon katon kautta lukuun ottamatta näytönohjainta, joten kotelon kourumaista kattoa ei todennäköisesti kannata pitää säilytyspaikkana esineille. Asuksen mukaan G20 on hiirenhiljainen idle-tilassa, ja tämä pitääkin paikkansa niin kauan kuin suoritinta tai näytönohjainta ei rasiteta.

Pelikäytössä tuulettimet puhkuvat kuitenkin kuumaa ilmaa ulos kohtuullisen lujaa, mutta onneksi tuulettimien ääniprofiili ei ole korvia rasittava, vaan tuloksena on lähinnä ilmavirran aiheuttama humina. GeForce GTX 780 on kuitenkin näin pieneen kokoonpanoon nähden varsin tehosyöppö ja kuumakalle, joka käy lähes poikkeuksetta pelatessa 85 asteen maksimilämpötilassa, eikä eksy juuri koskaan 826 MHz peruskellotaajuutta korkeammalle.

kommentti 1

Carbonfiber_Dragon

Itselläni on tällainen ja voin sanoa, että pitää aivan hirveätä meteliä jos tekee mitään raskaampaa kun katselee videoita.

Lisäksi jäähdytys ei pelaa läheskään rittävästi, eikä parempia osia omantietoni mukaan ole saatavilla mistään. Paremmilla osilla tarkoitan lähinnä koteloon sopivia lisäpuhaltimia, prossu jäähdytintä ja tehokkaampaa poweria.

Jos joku sattuu tietämään asiasta enemmän niin, vinkit ovat tervetulleita.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. syyskuuta, 2016 @ 21:41

Kommentoi artikkelia