Asus PG279Q 165 Hz G-Sync-pelinäyttö

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas

Ulkoiset ominaisuudet





Näyttö on pakattu tiiviiseen styroksipakkaukseen jalusta kiinnitettynä, ja pakkauksen mukana tulee tarvittava DisplayPort-johto, HDMI-johto sekä USB 3.0 upstream-johto USB-hubia varten. HDMI 1.4-liitäntä tukee 1920x1080-resoluutiota 120 Hz maksimitaajuudella, eikä G-Sync toimi sen kautta, vaan 165 hertsin ja 2560x1440-resoluution komboon tarvitaan DisplayPort-liitin sekä uudemman mallinen Nvidian G-Synciä tukeva näytönohjain GTX 700-sarjasta tai uudemmasta.



Asuksen ROG-malliston näyttöjä on vaikea erottaa toisistaan, ja PG279Q onkin hyvin pitkälti samannäköinen näyttö kuin alkuperäinen 2014 julkaistu ROG Swift. Näytön reunukset ovat vain 8 milliä ohuet, ja jalustasta löytyy kaikki tarvittavat säädöt pivotistä korkeussäätöön. Rakenne on jämäkkä ja laadukas, ja tumma mattapinnoite on parempi valinta kehyksiin kuin esimerkiksi Acer XB270HU:n käyttämä kiiltävä pinnoite. Jalustan saa myös halutessaan vaihdettua 100x100 mm VESA-kiinnikkeellä. Jalustassa on myös punainen ledivalaistus ROG-logon kera, minkä saa halutessaan pois päältä OSD-valikon kautta.



Uudemman mallinen G-Sync-moduuli tarjoaa DisplayPort-liittimen lisäksi myös HDMI 1.4 -liitännän esimerkiksi pelikonsolin kytkentää varten. Näytön pohjasta löytyy myös kaksi USB 3.0 –liitäntää sekä Upstream-portti PC-liitäntää varten. Myös kuulokeliitäntä sekä linjasisääntulo ovat tarjolla, ja paremman puutteessa 2 watin stereokaiuttimet mahdollistavat lähinnä välttävän äänentoiston.



Itse paneeli on mattapinnoitettu, joten se sopii paremmin huoneisiin, jossa heijastukset vaivaisivat glossy-tyyppistä kiiltäväpintaista paneelia. Mattapinnoite on kuitenkin sen verran kevyt, ettei se juuri kristallisoi esimerkiksi kirkasta valkoista. Esimerkiksi aikaisemmassa ROG Swift TN-mallissa pinnoite oli vahvempi.

Kommentoi artikkelia