Arvostelussa Applen iPad Air - lähes täydellinen tabletti?

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen

Vaikka Airin saa Suomessa halvimmillaan alle 500 eurolla, niin tuttu Apple-hinnoittelu näkyy eri tabletin eri versioiden hinnoittelussa. Käytännössä sisäisen muistin tuplaamisesta joutuu maksamaan portaittain 100 euroa lisää siten, että 128 gigatavun versio maksaa jo lähes 800 euroa ja saman muistimäärän 4G-versio vajaat 900 euroa.

iPad Airin ostoa suunnittelevan kannattaa miettiä omia tarpeitaan erityisesti näytön koon suhteen. Pari tuumaa pienempi iPad mini on suorituskyvyltään sellainen laite, että se ei juurikaan isoveljelleen kalpene ja on kooltaan monessa suhteessa kompaktimpi. Airin painikesijoittelu on keskittynyt yhteen kulmaan ja painikkeet eivät ole helposti sormenpään ulottuvilla, oli tablet sitten vaaka- tai pystyasennossa. Android-tablettien suosima 16:10 kuvasuhde on myös esimerkiksi videokäytössä ja vaakasuuntaisessa käytössä iPadin 4:3 kuvasuhdetta järkevämpi, mutta toisaalta Airin näyttö soveltuu erinomaisesti pystysuuntaiseen käyttöön, kuten lehtien lukemiseen ja verkkoselailuun.



Airin voisi sanoa olevan käytettävyydeltään optimaalisin laite satunnaiseen verkkoselailuun ja tiettyjen laitteelle optimoitujen sovellusten käyttämiseen. Se ei ehkä tarjoa samanlaista vapauden tunnetta kuin vastaavat Android-tabletit käyttöliittymän muokkauksen ja säätämisen suhteen, mutta on Applen laitteisiin tottuneelle ja yksinkertaisesti toimivaa tablettia hamuavalle varmasti varma valinta.

+ Koko ja muotoilu
+ Akunkesto
+ Näytön kirkkaus ja terävyys
+ Käytettävyys
- Ylimääräisestä tallennustilasta maksettava hinta

Testilaitteen toimitti Mustapekka.

Kommentoi artikkelia