Arvostelussa Applen iPad Air - lähes täydellinen tabletti?

Artikkelin kirjoittaja: Sami Koivunen

Airissa käytössäni oli iOS:n tuorein 7.0.4-versio, joka sisältää lähinnä vain korjauspäivityksiä isommalle iOS 7-päivitykselle. Käyttäjä saa heti alussa käyttöönsä kattavan määrän erilaisia valmiiksi asennettuja tai suositeltuja sovelluksia. Näihin kuuluvat esimerkiksi teksti-, kuva-, tilasto- ja elokuvaeditorit, jotka kaikki toimivat kevyessä käytössä, mutta eivät vedä käytettävyydessä läheskään vertoja työpöytävastineilleen. Uusittu Siri tukee myös lukuisia uusia kieliä ja englannissa äänen sukupuolen vaihto on mahdollista. Suomea ei kuitenkaan Sirin kielivalinnoista löydy. Sovellusvalikoimasta löytyy lisäksi Applen kommunikointiin tarkoitettu FaceTime-sovellus ja aputyökaluja, kuten muistiinpano- ja muistutussovellukset. Valmiiksi löytyvät myös karttasovellus ja kauppasovellukset. App Storen lähes puolen miljoonan sovelluksen valikoimasta löytyy lisäksi ohjelmia ja pelejä aivan joka lähtöön.





Airin näytön herättämällä avautuu lukitusnäyttö, jossa kotinäkymän voi avata liu'uttamalla sormea näytöllä oikealle. Air ehdottaa lisäksi myös nelinumeroisella numerokoodilla lukitun näytön luomista alkuun. Lukitusnäytöstä löytyy myös pikavalinta kamerasovelluksen avaamiseen: avaaminen tapahtuu liu'uttamalla sormea ylöspäin kameraikonin kohdalta. Lukitusnäyttö näyttää myös tarvittaessa käyttäjälle esimerkiksi sosiaalisen median luomia ilmoituksia ja kalenterimuistutuksia.



Näkymiä selaillessa käyttäjä pääsee kalenteriin käsiksi nopeasti liu'uttamalla yläreunasta liukupaneelin esiin. Kotipainikkeen kaksoisnapautuksella avautuu lista kaikista avoinna olevista ohjelmista ja alareunasta esiin voi liu'uttaa asetukset, joista löytyy muun muassa äänen- ja kirkkaudensäädöt, painikkeet ajastin- ja kamerasovellukselle, soitin ja muutama on/off-asetus, kuten Wi-Fi ja suunnanlukitus.

Kommentoi artikkelia