AMD Radeon HD 7970 GHz Edition

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 2 kommenttia

Radeon HD 7970 vs. Radeon HD 7970 GHz Edition



Aloitetaan testaamalla molempia kortteja 1050 MHz ja 925 MHz tasoilla. Koska testiyksilömme ovat vakaita näillä taajuuksilla, emme muuttaneet PowerTunen asetuksia. Uusi kortti ei myöskään laskenut kellotaajuuttaan missään vaiheessa kesken testien. Mittasimme tehonkulutuksen 50 sekunnin pelitestillä.



Katkoviivoilla olevat kortit toimivat toistensa referenssitaajuudella. Loppuanalyysissä päädyttiin mielenkiintoiseen tulokseen: vanhempi kortti käytti vähemmän tehoa 1050 MHz tasolla. Se toimi itse asiassa paremmin myös 925 Mhz kellotaajuudella, ollen 5 W alle GHz Editionin tason. Ehkä tämä on tulosta AMD:n jännitteenmuutosmekanismista, jonka tarkoituksena on pitää Tahiti vakaana boost-kellotaajuudella.



Emme ole kuitenkaan rasittaneet kumpaakaan korttia vielä täysillä. Seuraavassa testissä kortit pistetään koville laskentasovelluksessa, joka ei laukaise virransäästöominaisuutta.



Tehonkulutus on hyvin samankaltainen korttien välillä. Käytännössä AMD:n GHz Edition ei tarjoa enempää suorituskykyä samalla tehonkulutuksella kuin sen edeltäjäkään. Jos haluat lisää nopeutta, tarvitset lisää virtaa.

kommenttia 2

G0lden_Kebab

"jonka pitäisi ajuripäivitysten siivittämänä jättää GTX 680 nielemään pölyä."

no ei nyt ihan...lähestulkoon rinta rinnan menevät.

ps: symbolinen voitto on kyllä uusi termi minulle

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24. kesäkuuta, 2012 @ 17:34

hannibal_pjv

Hyvä, jotta ovat tasoissa! Kilpailu kiristyy ja toivottavasti näkyy saantien parannauttua hinnoissa.

Kommentoi artikkelia