AMD Radeon HD 7870 ja 7850: keskisarjan kuninkaat?

Artikkelin kirjoittaja: Panu Roivas | 0 kommenttia

Tekstuurioptimoinnit ja Radeon HD 7000 -sarja



Kuten tulet testeistä näkemään, Radeon HD 7800 toimii loistavasti Adaptive anti-aliasoinnin kanssa Skyrim-testissä. Tulokset olivat niin yllättävät, että meidän piti varta vasten testata myös kuvanlaatua. Adaptive AA on kuitenkin vastaava 7800-sarjan korteilla HD 6900 -sarjaan verrattuna, mikä on hyvä uutinen.

Kun testasimme AAA-tuloksia, huomasimme kuitenkin osan tekstuureista olevan sumeampia Radeon HD 7800 -sarjalla. Pohdimme olisiko jokin asetus muuttunut testatessa, mutta näin ei kuitenkaan ollut. HD 6900 -sarjan tarkempi laatu saatiin vain nostamalla Catalyst A.I.:n tekstuurisuodatus perusasetukselta (Quality) korkeimmalle (High Quality) tasolle.



Erot eivät ole massiiviset, eikä todennäköisesti huomattavissa pelatessa (ainakaan me emme huomanneet). Kuvakaappauksissa ero on kuitenkin hätävissä. Vaikka muutos ei ole merkittävä, otamme kuvanlaadun heikentymisen vakavasti, sillä se voi johtaa äkkiä laadun heikentymiseen molempien valmistajien puolesta. Kysyimme AMD:ltä kommenttia, mutta emme ole saaneet vastausta vielä. Kysymys kuuluukin: Onko HD 7800 -sarjan hyvä suorituskyky osittain kuvanlaadun optimoinnin tulosta? Kuinka paljon Radeon HD 6900 -sarjan kuvanlaatu paranisi High Quality -asetuksella? Aiomme ottaa tästä jatkossa selvää.

Kommentoi artikkelia