AMD Radeon HD 7790: Graphics Core Next 150 euron hintaluokassa

Artikkelin kirjoittaja: Don Woligroski, Igor Wallossek Artikkelin suomentaja: Teemu Laitila | 2 kommenttia

Testitulokset: OpenCL/GPGPU



GPGPU käyttäen OpenCL-rajapintaa

Korttien laskentatehoa yleisissä kohteissa voidaan testata vertailukelpoisesti käyttäen avointa OpenCL-rajapintaa (suljettujen omien rajapintojen sijaan).

LuxMark 2.0 / LuxRender

Renderöinti on yksi parhaista käyttökohteista GPU-kiihdytetylle laskennalle ja AMD:n GCN-pohjaiset Radeon-kortit pärjäävät yleensä hyvin sen kaltaisissa työtehtävissä. Bonaire-pohjainen Radeon HD 7790 sijoittuu tarkasti Radoen HD 7770:n ja Radeon HD 7850:n väliin, kuten AMD lupasikin käyvän.



RatGPU

RatGPU:n renderöintimoottori tuntuisi suosivan Nvidian kortteja ja ne menestyvät testissä erittäin hyvin. Radeon HD 7790 sijoittuu taas sinne mihin voisi olettaakin.



Bitcoinien louhinta

Radeon HD 7790 sijoittuu Bitcoinien louhintatestissä yllättäen ensimmäiseksi, ohittaen jopa Radeon HD 7850:n. Tulokseen vaikuttaa todennäköisesti 7790:n korkeampi kellotaajuus.



GPU Caps - PostFX

Tämä testi perustuu alun perin Nvidian kehitystyökaluista löytyneeseen koodiin, joka yhdistelee grafiikkaa ja laskentaa ainutlaatuisella tavalla. 3D-näkymä renderöidään käyttäen OpenGL-tekniikkaa ja GPU suorittaa myös kaiken jälkikäsittelyn OpenCL:n avulla. Radeon-ohjaimet sijoittuvat taas niin kuin odottaa saattaa niiden mallinumeroiden perusteella ja GeForce-kortit seurailevat lähinnä perässä.

kommenttia 2

Patti12

Kuvathan ovat ihan miten sattuu.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28. maaliskuuta, 2013 @ 15:04

squi

Originally posted by Patti12:
Kuvathan ovat ihan miten sattuu.
Kuvat oli näköjään yhden kuvan verran epäsynkassa, kun välistä puuttui kuva. Pahoittelut. Korjasin järjestyksen.

Kommentoi artikkelia