Aika päivittää: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla

Artikkelin kirjoittaja: Teemu Laitila | 1 kommentti

PNY XLR8 Pro ja XLR8





PNY on taas yksi vanha muistivalmistaja, joka on ryhtynyt SSD-valmistajaksi käyttäen SandForcen ohjaimia. SSD-asemissa hyödynnetään vanhaa XLR8-brändäystä, jota on aiemmin käytetty yhtiön tehokäyttäjille suunnatuissa DDR3-muisteissa.



PNY tarjoaa eri tuotteita yrityskäyttäjille (Prevail) ja kotikäyttäjille (XLR8). Kotikäyttäjien XLR8-sarja on vielä jaettu kahteen osaan XLR8- ja XLR8 Pro -asemiksi. Molemmissa käytetään 25 nm synkronista IMFT:n valmistamaa NAND-muistia. Pro-sarjan asemat on ilmeisesti varustettu aggressiivisemmin säädetyllä ohjelmistolla, sillä samanlaisesta tekniikasta huolimatta sen nopeudet on merkitty suuremmiksi.

Asemien mukana toimitetaan pelkästään SATA-kaapelit. XLR8-sarjalle luvataan vain kolmen vuoden takuu, kun XLR8 Pro -sarjan asemalle saa viiden vuoden takuun, kunhan aseman rekisteröi verkossa.



Laajennettu takuu onkin hyvä ominaisuus XLR8 Pro -sarjassa, sillä testien perusteella asemien suorituskyky on lähes identtinen 4K satunnaisissa luvuissa, 4 KB satunnaisissa kirjoitusoperaatioissa sekä 128 KB peräkkäisissä lukuoperaatioissa.

Kun jonon syvyys nousee 16 saakka, XLR8 Pro ottaa pienen etumatkan peräkkäisissä lukuoperaatioissa (noin 25 megatavua sekunnissa). XLR8 Pro on myös hieman nopeampi kun kirjoitettavana on pakkautuvaa dataa. Loppujen lopuksi ero asemien välillä eivät ole niin merkittäviä, kuin mitä ominaisuuslistan perusteella olisi voinut päätellä, erityisesti siksi, että normaalissa työpöytäkäytössä harvoin päästään niihin jononsyvyyksiin, joissa eroja alkaisi edes näkyä.

Tämän testin tavoitteiden kannalta XLR8 ja XLR8 Pro eivät juuri eroa toisistaan. Asema kannattaakin valita lähinnä sen perusteella, kuinka merkittävänä etuna pitää Pro-sarjan tarjoamaan viiden vuoden takuuta.





kommentti 1

hannibal_pjv

Näissä artikkeleissa olisi hyvä tehdä pikainen tarkistus myös suomen hintojen mukaan, vaikka muuten käännösartikkeli olisikin. Eli taulukkoon mukaan myös Suomen hinnat, niin näitä voi täällä oikeasti hyödyntää.

Kommentoi artikkelia