AfterDawnin palvelimet päivittyivät - käyttökatko ohi, bugeja jahdataan edelleen...

Petteri Pyyny
7. joulukuuta, 2017 16:43

Päivitmme eilen, itsenäisyyspäivän ratoksi, AfterDawnin palvelimet täysin uuteen uskoon. Aiemmat palvelimet olivat vuosimallia 2011 ja teknologian kehitys kun on mitä on, palvelinten modernisointi alkoi olemaan pikkuhiljaa pakollinen temppu.
Tuossa kuuden vuoden aikana oli päässyt käymään niin, että monet käyttämistämme palvelinohjelmistoista olivat muuttuneet, vaihtuneet, lakanneet tai korvautuneet uusilla. Joten pelkkä raudan päivitys ei riittänyt, vaan samalla muuttui käytännössä myös kaikki raudan päällä pyörivä ohjelmisto. Tästä sitten aiheutuikin oma soppansa, kun sekä Apache, tietokantaohjelmisto, Java sekä erinäiset muut osaset palapelissä uudistuivat.
Saimme testattua kehitysympäristössä että kaikki tärkeimmät palaset toimivat kuten pitääkin, mutta niinhän siinä kävi, että testaus ja tosielämä eivät vastanneet aivan toisiaan. Eilen iltapäivällä käytännössä kaikki palvelumme olivat useamman tunnin kateissa. Ja HIGH.FI -uutispalvelu alkoi päivittämään uutisia vasta tänä aamuna, lähes 20 tunnin tauon jälkeen. Lisäksi mm. sivuille kirjautuminen epäonnistui vuorokauden ajan, vaikka aiemmin sisäänkirjautuneet pysyivätkin palvelussa sisällä.
Uusi rauta näyttää kutakuinkin tältä:

Lisäksi käytössämme on edelleen mm. 2kpl palvelimia Varnishia varten (toinen Yhdysvalloissa, toinen Euroopassa) ja muutama tiedostopalvelin download.fi tiedostojenlatauksia varten. Ja luonnollisesti kuvat ja muu staattinen sisältö tulevat CDN-palvelinten kautta. Kaikilla palvelimilla pyörii CentOS 7-käyttöjärjestelmä.
Sivuilla on edelleen varmasti palasia, jotka eivät ihan täysin toimi uudistettujen taustaohjelmistojen kanssa, joten mikäli vastaan tulee kummallisuuksia, kannattaa niistä kertoa - joko uutiskommenttina tai palautekaavakkeemme kautta. Emme kaikkeen palautteeseen varmasti voi vastata, mutta kaikki luetaan ja korjauksia tehdään niin nopeasti kuin vain suinkin pystytään.
Palvelinten ja ohjelmistojen isomman uudistuksen myötä voimme tuoda lähiviikkoina käyttöön monia kaipaamiamme teknisiä ominaisuuksia sivuille, kuten mm. paljon toivotun https-yhteyden, kun saamme Let's Encryptin käyttöön.
Kiitos kärsivällisyydestänne ja pahoittelut aiheutuneesta vaivasta!
-Petteri Pyyny, webmaster
AfterDawn Oy
t: @pyyny

P.S. Ennen vuotta 2011 päivitimme palvelinrautamme vuonna 2007, jonka aikaisia speksejä voi ihmetellä täältä.

Lue myös nämä
Tägit
palvelimet palvelin AfterDawn
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.