Inteliltä tulossa tehokkaita grafiikkaohjaimia – Palkkasi pomon AMD:lta

Manu Pitkänen
9. marraskuuta, 2017 9:56

Inteliltä saatiin aiemmin tällä viikolla todellinen uutispommi, kun yhtiö paljasti kehittävänsä kannettaviin tietokoneisiin uutta Core-suoritinta, jonka sisuksista löytyy AMD:n kehittämä Radeon-grafiikkaohjain. Yllättävät uutiset eivät loppuneet siihen, sillä nyt Intel kertoo palkanneensa AMD:n Radeon Technologies Group -ryhmittymän johtavan mikroarkkitehdin, Raja Kodurin.
Kodurin tehtävänä Intelillä on edistää integroitujen grafiikkaratkaisujen tuotekehitystä, mutta sen lisäksi hänen vastuullaan tulee olemaan uusien diskreettien grafiikkatuotteiden lanseeraus. Lehdisötiedotteessaan Intel käytännössä vahvistaa sen, että yhtiö aikoo laajentua prosessoreista diskreetteihin grafiikkaohjaimiin. Tällä hetkellä Intelin tuotemallistosta ei löydy graafiikkaohjaimia, jotka voisivat haastaa AMD:n tai Nvidian tuotteet yli 150 dollarin hintaluokassa.
Intelin mukaan Kodurin johtama yksikkö tulee kehittämään high-end-tason grafiikkaohjaimia useisiin eri segmentteihin. Intelin tähtäimessä ei siis ole pelkästään pelaajat, vaan yhtiö halunnee haastaa Nvidian tekoälylaskennassa, jota tullaan hyödyntämään palvelimissa yhä enemmän sekä myös esimerkiksi autoissa.

Lue myös nämä
Tägit
AMD NVIDIA Intel tekoäly grafiikkaprosessori koneoppiminen Raja Kodurin
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.