Snapdragon-läppärit tekevät paluun vuoden lopulla

Manu Pitkänen
24. huhtikuuta, 2017 10:24

ARM-pohjaisille suorittimille tarkoitettu Windows RT -käyttöjärjestelmä oli hanke, jonka todennäköisesti kaikki osapuolet haluaisi unohtaa kokonaan. Ajatus Windowsin suoritinarkkitehtuurituen laajentamisesta elää kuitenkin edelleen ja Microsoft aikoo yrittää uudelleen jo tämän vuoden lopulla.
Qualcommin toimitusjohtaja Steve Mollenkopf paljasti yhtiön osavuosikatsauksen julkistamisen yhteydessä, että ensimmäinen Snapdragon 835 -pohjainen Windows 10 -tietokone saapuu markkinoille tämän vuoden loka-joulukuussa. Suurta tuotejulkistusryntäystä ei kuitenkaan ole todennäköisesti tulossa, vaan Windows RT -kokemusten takia tietokonemerkit todennäköisesti testaavat vain millaisen vastaanoton markkinat antavat ARM-pohjaisille Windows-koneille. Markkinatestaus on myös Qualcommin toivomuslistalla.
Markkinoille on tulossa 2-in-1-tyyppinen laite, jota voi käyttää halutessaan tablettina tai läppärinä. Koneesta löytyy tuki matkapuhelinyhteyksille, joten verkkoyhteys ei vaadi laitteen olemista Wi-Fi-verkon kantaman alueella.

Lue myös nämä
Tägit
Microsoft ARM Qualcomm Snapdragon Windows 10 Qualcomm Snapdragon 835
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.