Applen uusi iPad purettiin: Sisuksissa vuosia vanhaa tekniikkaa

Matti Robinson
4. huhtikuuta, 2017 10:28

Apple esitteli pari viikkoa sitten uusimman iPadinsä. Malli kantaa tylsästi nimeä iPad, mutta tekniikkansa puolesta kyseessä voi tosiasiassa olla yhtä tylsä laite.
Kuten jo julkistuksen yhteydessä uutisoimmeKuten oheisesta videosta paljastuu, niin Apple on todella tarkoittanut laitteen edulliseksi iPadiksi, vaikka sillä on hintaa 400 euroa – iPadiksihän se on melkoisen halpa. Heti alkuun huomaa, että ulkonäkö on tuttua jo alkuperäisestä iPad Airista ja A9-järjestelmäpiiri puolestaan ensi kertaa iPhone 6s:stä.
Uudessa iPadissä on ulkonäön lisäksi muutenkin kovasti yhteistä vuoden 2013 syksyllä julkaistun iPad Airin kanssa. Käytännössä erot ovat hiljennysvalitsinta ja Touch ID -sensoria pitkälti lukuunottamatta kosmeettisia. Jopa komponenttien sijoittelu teippejä myöten on niin lähellä toisiaan, että niitä on hankala erottaa, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.
Arviossaan iFixit huomio myös, että näyttö vaikuttaa kovasti samalta kuin iPad Airissa, vaikka Apple vakuutti näytön olevan edellistä kirkkaampi. Kokonsa ja jopa painonsa puolesta laite on täysin identtinen iPad Airin kanssa.
Kysymys siis kuuluukin, kannattaako uuteen iPadiin sijoittaa 400 euroa?

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPad iFixit Apple iPad Air Apple iPad 5
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.