Microsoft vastaa kritiikkiin: Windows 10 kerää tietoja syystä

Manu Pitkänen
29. syyskuuta, 2015 15:28

Windows 10 aiheutti kuukausi kaksi sitten myrskyn vesilasissa käyttöehtojensa vuoksi. Kriitikot haukkuivat uutta käyttöjärjestelmää tiedonkeruualustaksi, jolla yritettäisiin vain kerätä Microsoftin palvelimille mahdollisimman paljon tietoja käyttäjistä mainosten kohdentamisen parantamiseksi.
Microsoft on itse ollut varsin hiljaa, minkä vuoksi kohu sai kasvaa omalla painollaan sensaatiohakuisen median antaen sille lisää vauhtia. Radiohiljaisuuden keskellä ohjelmistojätti on kuitenkin rakentanut tietopakettia, jolla yritetään vastata niin kuluttajien kuin IT-ammattilaistenkin kysymyksiin.
Käyttöjärjestelmäyksikköä johtava Terry Myerson alleviivaa yhtiön virallisessa blogissa julkaistussa viestissä, että Windows 10 kerää tietoja käyttäjistä vain palveluiden parantamiseksi ja jokainen voi halutessaan kieltää tietojen luovutuksen. Esimerkiksi OneDriven on tutkailtava tallentamiasi tiedostoja, jotta se voisi indeksoida tiedostosi haun helpottamiseksi ja Cortanan on päästävä käsiksi yhteystietoihisi ja kalenteriisi, jotta se voi tehdä haluttuja toimenpiteitä näissä sovelluksissa.
Myerson korostaa kirjoituksessa lisäksi, ettei Microsoft koskaan käytä sen asiakkaiden tiedostojen tai sähköpostien sisältöä mainosten kohdentamiseen, tosin kuin jotkut kilpailevat yritykset (kuten Google).

Lue myös nämä
Tägit
tietoturva Microsoft yksityisyys Windows 10 Cortana
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.