Windows 10:n ominaisuus pöyristyttää: Käyttää tietämättäsi nettiä

Manu Pitkänen
31. heinäkuuta, 2015 11:12

Windows 10:n julkaisun myötä käyttöjärjestelmän yksityiskohtaiset ominaisuudet ovat nousseet keskusteluihin. Yksi puhetta aiheuttava ominaisuus liittyy käyttöjärjestelmäpäivitysten jakelutapaan.
Microsoft on ottanut käyttöön Windows 10:ssä niin sanotun Windows Update Delivery Optimization -ominaisuuden, jonka ajatuksena on käytännössä hyödyntää P2P-tiedostonjakoteknologiaa käyttöjärjestelmäpäivitysten jakelussa. Suomeksi sanottuna Microsoft käyttää sinun nettiyhteyttäsi jakaakseen päivityspaketteja muille Windows 10 -käyttäjille.
Windows 10:n "torrenttimainen" tapa jakaa päivityksiä nousi esiin jo keväällä, mutta useimmat ovat todennäköisesti ehtineet unohtaa jo koko asian. Tämän vuoksi asiasta on virinnyt uudelleen keskustelua.
Varsinaisen ongelman asiasta tekee oikeastaan se, että käyttäjien välinen päivitysjako on oletuksena päällä eikä käyttäjä välttämättä tiedä jakavansa päivityksiä muille. Jos haluat kytkeä ominaisuuden pois käytöstä, niin se onnistuu seuraavasti:

  1. Go to Start, then Settings > Update & security > Windows Update , and then select Advanced options.
  2. On the Advanced options page, select Choose how updates are delivered, and then use the toggle to turn Delivery Optimization off. When turned off, you'll still get updates and apps from Windows Update and from the Windows Store.

Lue myös nämä
Tägit
Windows Microsoft BitTorrent P2P käyttöjärjestelmät Windows 10 Windows Update
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.