Torvalds: Googlen Pixel on mahtava, perusläppärit kuraa

Teemu Laitila
6. maaliskuuta, 2013 20:09

Linus Torvalds kertoo Google+-postauksessaan ihastuneensa Googlen uuteen Pixel-nimiseen kannettavaan. Erityisesti Torvalds hehkuttaa laitteen näyttöä, jonka tarkkuus on huimat 2560x1700 pikseliä ja kuvasuhde poikkeuksellinen 3:2.
Torvalds kertoo aina inhonneensa laajakuvaisia näyttöjä, mutta tottuneensa niihin olosuhteiden pakosta. Pixelin 3:2 kuvasuhteella rakennettu näyttö sen sijaan on huomattavasti korkeampi ja Googlen mukaan se soveltuu erityisen hyvin esimerkiksi nettiselailuun. Normaalissa kokoonpanossaan ChromeOS-järjestelmään perustuva laite ei itse asiassa juuri muuhun pystyisikään, mutta Torvals aikoo tuunata laitetta asentamalla siihen Linuxin, mikä mahdollistaa tehokkaamman hyötykäytön.
Googlen Pixel on kerännyt yleisesti ottaen kiittäviä arvosteluita ulkoisen laatunsa ansiosta, mutta toisaalta sen 1299 dollarin myyntihintaa on pidetty järjettömänä laitteelle, joka ei ainakaan ilman käyttöjärjestelmän vaihtamista sovellu kuin nettiselailuun. Myös Torvalds kiittelee laitteen laatua ja kritisoi samalla kovin sanoin perinteisten PC-valmistajien laadun tippumista.
-Miksi PC-valmistajat edes vaivautuvat enää? Ei ihme, jos PC-bisneksellä ei mene erityisen hyvin, kun kaikki vain suoltavat lisää samaa paskaa ja olettavat, että "full HD" (eli 1080p) on jotenkin mahtavuuden perikuva, Torvalds lataa.
Torvalds on haukkunut nykyisten läppäreiden näytöt aiemminkin, kun mies epäili pian puhelintenkin nauravan 1366 x768 pikselin resoluutiolla toimiville paneeleille. Torvaldsilla on ollut sanottavaa myös kiintolevyihin liittyen, joita Linuxin isä vertasi aiemmin saatanaan.

Lue myös nämä
Tägit
Linux näytöt Linus Torvalds Google Chromebook Pixel
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.