Tom's Hardware Suomi uudistui - Testaa ja kerro mielipiteesi!

Petteri Pyyny
13. helmikuuta, 2013 15:01

Siitä on jo 2,5 vuotta, kun avasimme Tom's Hardwaren Suomessa. Tuolloin sivuston ulkoasun pohjana oli yhdysvaltalaisen emosivuston "look&feel". Amerikkalaisen emosivuston suhteen ulkoasun pysyminen tuttuna ja turvallisena onkin varmasti perusteltu päätös, kun sivustolla on jo valtavan pitkä historia takanaan ja suurten muutosten tekeminen on aina riskialtista. Suomessa olemme eri tilanteessa, koska Tom's Hardware on maassamme vielä uusi peluri, joten pystyimme ottamaan enemmän vapauksia sivuston uusimisen suhteen.
Nyt, pari kuukautta kestäneen betavaiheen jälkeen olemme vihdoin päättäneet, että sivusto on "tarpeeksi valmis" siirtymään käyttöön. Sivuston ilme on aiempaan verrattuna selkeästi graafisempi, kuvien käyttöä on lisätty valtavasti läpi sivuston -- samalla kuitenkin sivuston latautumisnopeutta parantaen.
Teknisesti isoin uudistus betavaiheen jälkeen on ollut sivuston muuttuminen ns. responsiiviseksi, eli sama sivu mukautuu erilaisiin päätelaitteisiin joustavasti -- kun lataat sivustomme mobiiliselaimella, on kyseessä todellakin täsmälleen sama sivusto, ainoastaan sivun mukana latautuvat tyylitiedostot muokkautuvat käytettävän päätelaitteen mukaan. Tällöin mm. linkkien jakaminen mobiilista ei vaikuta käyttökokemukseen, koska sisältö on samaa ja jos linkin avaaja avaa linkin työpöytäkonealla, käytetään työpöydälle optimoitua tyylitiedostoa.
Lyhyesti tiivistettynä, suunnittelun lähtökohtana on ollut neljä tekijää:


Siinäpä se on tiivistetysti. Listallamme on vielä useaksi viikoksi tehtävää (mm. se etusivun "lisää uutisotsikoita"-alue tullaan uudistamaan piakkoin..), mutta toivomme myös palautetta, haukkuja, kehuja ja kehitysehdotuksia jatkoa ajatellen. Eli nyt julkaistu versio on "release candidate", joka elää saadun palautteen perusteella vielä lähiviikot. Myös kaikkea sitä, mitä tästä projektista opimme, tullaan käyttämään jatkossa myös muiden sivustojemme kehityksessä.
Palaute on tervetullutta, joko uutiskommenttina tai palautekaavakkeemme kautta.

Lue myös nämä
Tägit
Tom's Hardware
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.