Samsung julkaisi mobiiliprosessorin kahdeksalla ytimellä

Teemu Laitila
9. tammikuuta, 2013 21:15

Samsung on julkaissut uuden Exynos-sarjan prosessorin, joka sisältää kokonaiset kahdeksan prosessoriydintä. Exynos 5 Octa perustuu ARM:n big.LITTLE-tekniikkaan, jolla säästetään virtaa tilanteissa, joissa ei tarvita maksimaalista suorituskykyä.
Prosessorin kaikki kahdeksan ydintä eivät ole käytössä samanaikaisesti, vaan se sisältää kaksi erillistä joukkoa ytimiä, joiden välillä prosessori vaihtaa laskentatehon tarpeen mukaan. Siru valmistetaan 28 nm valmistusprosessilla ja siitä löytyy neljä Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä sekä neljä Cortex-A7-ydintä, joiden tehtävänä on pyörittää käyttöjärjestelmän perustoimintoja.
Samsungin mukaan kahdeksanytiminen Exynos 5 Octa vähentää tehonkulutusta tilanteesta riippuen jopa 70 prosenttia verrattuna yhtiön omaan kaksiytimiseen Exynos 5 Dual -malliin, joka sisältää pelkästään kaksi Cortex-A15-ydintä.
Myös Nvidian tuore Tegra 4 perustuu vastaavantyyppiseen rakenteeseen, mutta neljän Cortex-A15-ytimen lisäksi siinä on vain yksi lisäydin, joka sekin perustuu Cortex-A15-arkkitehtuuriin.
Kuva: Stratageme.com

Lue myös nämä
Tägit
Samsung Exynos 5 Octa
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.