Nvidia julkaisi käsikonsolin viiden tuuman ruudulla

Teemu Laitila
7. tammikuuta, 2013 12:37

Viime yönä Suomen aikaa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Nvidia julkaisi Tegra 4 -piirin lisäksi myös uuteen prosessoriin perustuvan käsikonsolin. Project Shield -nimellä tunnettu konsoli on varustettu viiden tuuman kosketusnäytöllä ja kohtalaisen kattavilla liitännöillä.
Konsoli muistuttaa rakenteeltaan vanhoja simpukkapuhelimia. Näyttö kääntyy ylös ohjaimen päältä paljastaen erittäin perinteisen valikoiman ohjaimia. Laitteen takaa löytyy HDMI-portti, microSD-korttipaikka ja USB-liitäntä.
Viiden tuuman näytön resoluutio on 1280x720 pikseliä eli se sisältää 294 pikseliä tuumaa kohti (PPI). Laitteen 33 Wh akun luvataan kestävän viidestä kymmeneen tuntia pelikäyttöä tai jopa 24 tuntia HD-videon toistoa.
Shield perustuu Androidiin, jota ei ole muokattu erillisillä käyttöliittymillä. Ohjaimen keskellä olevan näppäimen avulla voi vaihdella pelitilan tai perinteisen Android-käyttöliittymän välillä. Laitteesta löytyy suuri osa Androidin perussovelluksista ja se tukee myös Play-kaupan koko valikoimaa. Luonnollisesti tuettuna on myös Nvidian oma TegraZone-pelikauppa.


Laite eroaa perinteisistä käsikonsoleista siten, että se toimii ohjaimena myös PC-peleille. Jos tietokoneesta löytyy vähintään GeForce GTX 650 -tasoinen näytönohjain, pelit voi suoratoistaa Shieldin ruudulla WLAN-yhteyden yli. Varmimmin toimivat peliohjaimia virallisesti tukevat pelit, joita löytyy esimerkiksi Steamin BigPicture-tilan kautta, mutta myös osa muista peleistä saattaa toimia.
HDMI-liitännän kautta konsolin pelit voi asettaa näkymään television näytöllä ja myös PC:n kautta streamatut pelit voi siirtää tv-ruudulle. Nvidia vihjaisi myös myöhemmin saapuvasta mahdollisuudesta siirtää kuva langattomasti. Tegra 4 -piiri tukee myös 4K-videon toistoa HDMI-liitännän läpi, vaikka tarvittavia näyttöjä ei vielä juuri markkinoilta löydy, ainakaan järkevään hintaan.
Nvidian mukaan laite saapuu markkinoille Pohjois-Amerikassa vuoden toisella neljänneksellä. Tarkempaa hinnoittelua ei paljastettu, mutta sen kerrottiin olevan kilpailukykyinen vastaavien tablettien ja muiden laitteiden kanssa.

Lue myös nämä
Tägit
NVIDIA Nvidia Project Shield
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.