Apple esitteli käteen mahtuvan iPad minin

Manu Pitkänen
23. lokakuuta, 2012 21:11

Apple on julkistanut tänään odotusten mukaisesti uuden aiempaa pienemmän version iPad-taulutietokoneesta, joka fokusoituu 9,7-tuumaista veljeään paremmin opetuskäyttöön ja sähköisten kirjojen lukulaitteeksi. Samalla Apple esitteli uuden iBooks-sovelluksen ja iBook Author -työkalun.
Laitteesta on kiertänyt huhuja jo viime keväästä lähtien ja kierrokset huhumyllyssä vain lisääntyivät syksyn lähestyessä. Kiinnostus California Theatressa järjestettyä erikoistilaisuutta kohtaan oli tämän vuoksi taattu.
IPad mini -nimen saaneen laitteen näytön koko on 7,9 tuumaa ja sen resoluutio on sama kuin iPad 2:ssa (1024x768 px). Aivan kuten huhuissa ounasteltiinkin. Pienuus näkyy painossakin -- se painaa alle 310 grammaa, eli alle puolet vähemmän kuin suurempi iPad. Apple käytti julkistustilaisuutta hyväkseen osoittaakseen, että iPad mini on parempi kuin kilpailijoiden vastaavan kokoluokan mallit. Mini-versiosta löytyy A5-suoritin, FaceTime HD -kamera ja viiden megapikselin iSight-kamera.
Apple iPad minin 16 gigatavun mallin hinta on 329 dollaria (Suomessa 339 euroa). Tallennustilan tuplaaminen maksaa 100 dollaria. LTE-malli maksaa 130 dollaria enemmän kuin vastaava Wi-Fi-versio. Suomen hinnoista Applen sivustolla mainitaan ainoastaan "alkaen-hinta". Värivaihtoehtoja on kaksi: musta ja valkoinen.
Tilaisuudessa Apple esitteli lisäksi neljännen sukupolven iPadin, josta löytyy nopeampi A6X-suoritin ja Lighting-portti.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple Mac mini Apple iPad mini Apple iPad
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.