FXI Tech esitteli tikkutietokonetta

Manu Pitkänen
21. marraskuuta, 2011 11:21

FXI Tech on esitellyt uudenlaista USB-muistitikun kokoista tietokonetta, jonka ansiosta melkeinpä minkä tahansa nykyaikaisen näyttöpäätteen saa muunnettua Android- tai Linux-laitteeksi. Tikkutietokoneen ansiosta esimerkiksi tavallisen teräväpiirtotelevision saa päivitettyä älytelevisioksi.
FXI Techin prototyyppilaite tunnetaan tällä hetkellä nimellä Cotton Candy ja siitä löytyy sekä USB- että HDMI-liitännät. ARM Cortex-A9 -suorittimen (1,2 GHz) kaverina on Mali-400MP -grafiikkaprosessori ja gigatavu DRAM-muistia.
Vaikka tietokoneen kanssa on tarkoitus käyttää etupäässä pilvipalveluita, niin microSD-korttipaikan (max. 64 GB) ansiosta tiedostoja voi selailla WLAN-verkon ulkopuolellakin. Oheislaitteita varten Cotton Candyyn on lisätty Bluetooth-tuki.
Cotton Candy valmistunee vasta noin vuoden kuluttua. Alustavien arvioiden mukaan tietokoneen hinta liikkuu noin 200 dollarin tietämillä. Ongelmia saattaa olla kuitenkin luvassa, sillä hiljattain kävi ilmi, että Nvidia on patentoinut vastaavanlaisen laitteen.

Lue myös nämä
Tägit
tikkutietokone Linux USB Android HDMI
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.