Intelin seuraavan sukupolven WiDi-teknologia tukee kahta näyttöä

Manu Pitkänen
5. lokakuuta, 2011 11:59

Intelin kerrotaan työstävän paraikaa seuraavan sukupolven Wireless Display -teknologiaa, joka mahdollistaa WiDi-laitteen kuvan jakamisen langattomasti samaan aikaan kahteen monitoriin. Luvassa on myös pelioptimointeja.
Lupaavista ominaisuuksistaan huolimatta WiDi ei ole saanut kunnolla tuulta purjeisiin. Laitevalmistajat eivät ole suostuneet ottamaan sitä vielä käyttöön. Syitä voivat olla tekniikan kalleus ja tuoreus. WiDin markkinapotentiaalia ei myöskään pidetä ainakaan vielä kovin suurena.
Kolmannen sukupolven WiDissä kerrotaan olevan moninäyttötuen ohella aiempaa pienemmät latenssit. Vasteaikoja on optimoitu aiemminkin sillä ensimmäisissä laitteissa kuvan siirtäminen laitteesta toiseen kesti 600 millisekuntia, kun nykyään 1080p:n kuvan ja DTS 5.1 -äänen siirtäminen onnistuu noin 200 millisekunnissa.
Vasteaikojen pienenemisen ansiosta teknologia soveltuu aiempaa paremmin pelaamiseen. Uusi teknologia tullaan todennäköisesti ottamaan käyttöön ensi vuoden keväällä, jolloin Intel julkaisee Ivy Bridge -pohjaiset mobiilisuorittimet.

Lue myös nämä
Tägit
Intel WiDi
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.