VGA-liitäntä halutaan vihdoinkin kuopata

Teemu Laitila
8. joulukuuta, 2010 19:47

Joukko IT-alan suurimpia nimiä haluavat nopeuttaa VGA-liitännän hävittämistä tuotteista. Asiasta päätti muun muassa Intel, AMD, Samsung, LG, Dell ja Lenovo. Intel ja AMD lupasivat lopettaa analogisen VGA-liitännän tukemisen viimeistään vuonna 2015. Myös DVI-liitännästä haluttaisiin eroon ja tilalle ollaan ottamassa vähemmän tilaa ja tehoa kuluttavat HDMI ja DisplayPort-liitännät.
Uuden sukupolven näyttöliitännät tarjoavat suurempia kaistanleveyksiä, joita vaaditaan näyttöjen koon sekä resoluution kasvaessa. Myös 3D-kuva ja värien bittisyvyyden kasvaminen lisää tarvetta liitännän nopeudelle. AMD:n grafiikkadivisioonan johtajan Eric Demersin mukaan vanhat standardit ovat jääneet tekniikan kehityksen jalkoihin.

Vanhat standardit, kuten VGA, DVI ja LVDS eivät ole pysyneet kehityksen vauhdissa ja uuden sukupolven standardit, kuten HDMI ja DisplayPort tarjoavat selkeästi parhaan vaihtoehdon tulevaisuudessa. PC-näyttöjen liittämiseen paras ratkaisu on tulevaisuudessa DisplayPort 1.2 ja HDMI 1.4a soveltuu erinomaisesti tv-laitteiden yhdistämiseen.

Lue myös nämä
Tägit
DVI VGA HDMI DisplayPort
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.